Stołówka
- Szczegóły
- Kategoria: Rodzice
- Odsłony: 2801
Jadłospis
Dzień | Obiad | Skład | Alergeny |
Poniedziałek 04.11.2019 |
- zupa grochówka - ryż z musem truskawkowym - kompot z czarnej porzeczki/woda |
- boczek wędzony (boczek wieprzowy 80%, sól), kiełbasa śląska(mięso z szynki wieprzowej 91%,sól, gorczyca, gluten, mleko,może zawierać soję, seler, łącznie z laktozą), groch łuskany, marchew, pietruszka korzeń, por,seler, przyprawy do smaku - ryż, truskawki, śmietana 18%, jogurt naturalny - czarna porzeczka |
1,6,7,9,10,12 7 |
Wtorek 05.11.2019 |
Dzień włoski - zupa toskańska - spaghetti - kompot z owocowy/woda |
- boczek wędzony (boczek wieprzowy 80%, sól), kiełbasa śląska(mięso z szynki wieprzowej 91%,sól, gorczyca, gluten, mleko,może zawierać soję, seler, łącznie z laktozą), groch łuskany, marchew, pietruszka korzeń, por,seler, biała fasola, przyprawy do smaku - mięso wieprzowe z łopatki, mąka pszenna, olej rzepakowy, czosnek, cebula, koncentrat pomidorowy 28%-30%, przyprawy do smaku - makaron spaghetti z pszenicy durum - czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka |
1,6,7,9,10,12 1 1 |
Środa 06.11.2019 |
- zupa rosół z makaronem - kotlet po parysku - ziemniaki - buraczki - kompot z czarnej porzeczki/woda |
- kurczak, marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, seler, lubczyk, makaron nitki (mąka pszenna, jajka,kurkuma) przyprawy do smaku - filet z kurczaka, mąka pszenna, jajka, przyprawy do smaku - ziemniaki, mleko 3/2% - buraki, cukier, masło - czarna porzeczka |
1,9 1 1 |
Czwartek 07.11.2019 |
- zupa z zielonej fasoli - gulasz wieprzowy - kasza jęczmienna - kompot owocowy/woda |
- porcje rosołowe z drobiu, marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, por, seler, fasola szparagowa, przyprawy - mięso z karczku, mąka pszenna, cebula, przyprawy do smaku - kasza jęczmienna - czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka |
9 1 1 |
Piątek 08.11.2019 |
- zupa pomidorowa z makaronem - ryba mintaj smażona - ziemniaki - surówka jesienna - soczek/woda |
- kurczak, marchew, pietruszka korzeń, , por, seler, śmietana 18%, ryż przyprawy do smaku - ryba mintaj, bułka tarta, jaja,przyprawy do smaku - ziemniaki, masło - kapusta biała, marchew, jabłka, papryka czerwona, ogórek ,olej roślinny, ocet spirytusowy, przyprawy - jabłko, aronia |
1,7,9 1,3,4,7 7 |
W wyjątkowych przypadkach może nastąpić zmiana jadłospisu. Dania przygotowane w kuchni szkolnej mogą zawierać śladowe ilości alergenów
Zapraszamy do korzystania ze stołówki szkolnej.
Opłata za obiady za listopad 2019r. będzie wynosić:
19 dni x 4 zł (koszt jednego obiadu ) = 76zł
Termin płatności do 10.11.2019 r.
Wpłat dokonujemy u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej
lub przelewem na nr rachunku 351050 1214 1000 0023 5609 1260.
W tytule przelewu proszę podać:
imię i nazwisko dziecka, klasa, wpłata za obiady.
Bardzo prosimy wpłacać w terminie dokładną kwotę podaną na dany miesiąc.
W przypadku nie uiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy i nie będzie mógł korzystać z obiadów. Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.
Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach osobiście u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej lub telefonicznie pod nr 32 248 45 89.
Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu po uzgodnieniu z Panią Intendent. Odliczamy od drugiego dnia po zgłoszeniu nieobecności dziecka.
Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z wyprzedzeniem.
Istnieje możliwość wykupienia obiadu w danym dniu w trakcie przerwy obiadowej. Jednak pierwszeństwo odbioru posiłku mają uczniowie z wykupionymi obiadami abonamentowymi. Nie dajemy codziennej gwarancji dostępności poszczególnych dań, dlatego zachęcamy do wykupienia obiadów przynajmniej na 1 tydzień.