Błąd
  • Szablon wyświetlający jest niedostępny. Skontaktuj się z administratorem witryny.

Stołówka

 

Jadłospis

Dzień Obiad Skład Alergeny

Poniedziałek

04.11.2019

- zupa grochówka

- ryż z musem truskawkowym

- kompot z czarnej porzeczki/woda

- boczek wędzony (boczek wieprzowy 80%, sól), kiełbasa śląska(mięso z szynki wieprzowej 91%,sól, gorczyca, gluten, mleko,może zawierać soję, seler, łącznie z laktozą), groch łuskany,  marchew, pietruszka  korzeń, por,seler,  przyprawy do smaku

- ryż, truskawki, śmietana 18%, jogurt naturalny

 - czarna porzeczka        

1,6,7,9,10,12

7

Wtorek

05.11.2019

            Dzień włoski

- zupa toskańska

- spaghetti

- kompot z owocowy/woda

- boczek wędzony (boczek wieprzowy 80%, sól), kiełbasa śląska(mięso z szynki wieprzowej 91%,sól, gorczyca, gluten, mleko,może zawierać soję, seler, łącznie z laktozą), groch łuskany,  marchew, pietruszka  korzeń, por,seler, biała fasola,  przyprawy do smaku

- mięso wieprzowe z łopatki,  mąka pszenna, olej rzepakowy, czosnek, cebula, koncentrat pomidorowy 28%-30%, przyprawy do smaku

- makaron spaghetti z pszenicy durum

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka

1,6,7,9,10,12

1

1

Środa

06.11.2019

- zupa rosół z makaronem

- kotlet po parysku

- ziemniaki

- buraczki

- kompot z czarnej porzeczki/woda

- kurczak, marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, seler, lubczyk, makaron nitki (mąka pszenna, jajka,kurkuma) przyprawy do smaku

- filet z kurczaka, mąka pszenna, jajka, przyprawy do smaku

- ziemniaki, mleko 3/2%

- buraki, cukier, masło

- czarna porzeczka

1,9

1

1

Czwartek

07.11.2019

- zupa z zielonej fasoli

- gulasz wieprzowy

- kasza jęczmienna

- kompot owocowy/woda

- porcje rosołowe z drobiu, marchew, pietruszka  korzeń, pietruszka nać, por, seler, fasola szparagowa, przyprawy

- mięso z karczku, mąka pszenna, cebula,  przyprawy do smaku

- kasza jęczmienna

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka

9

1

1

Piątek

08.11.2019

- zupa pomidorowa z makaronem

- ryba mintaj smażona

- ziemniaki

- surówka jesienna

- soczek/woda

- kurczak, marchew, pietruszka korzeń, , por, seler, śmietana 18%, ryż przyprawy do smaku

- ryba mintaj, bułka tarta, jaja,przyprawy do smaku

- ziemniaki, masło

- kapusta biała, marchew, jabłka, papryka czerwona, ogórek ,olej roślinny, ocet spirytusowy, przyprawy

- jabłko, aronia

1,7,9

1,3,4,7

7

 


W wyjątkowych przypadkach może nastąpić zmiana jadłospisu. Dania przygotowane w kuchni szkolnej mogą zawierać śladowe ilości alergenów
 

Zapraszamy do korzystania ze stołówki szkolnej. 

 

  

Opłata za obiady za listopad 2019r. będzie wynosić:

19 dni x 4 zł (koszt jednego obiadu ) = 76zł

Termin płatności do 10.11.2019 r.

 

Wpłat dokonujemy u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej
lub przelewem na nr rachunku 351050 1214 1000 0023 5609 1260.

W tytule przelewu proszę podać:

imię i nazwisko dziecka, klasa, wpłata za obiady.

Bardzo prosimy wpłacać w terminie dokładną kwotę podaną na dany miesiąc.

W przypadku nie uiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy i nie będzie mógł korzystać z obiadów. Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach osobiście u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej lub telefonicznie pod nr 32 248 45 89.

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu po uzgodnieniu z Panią Intendent. Odliczamy od drugiego dnia po zgłoszeniu nieobecności dziecka.

Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z wyprzedzeniem.

Istnieje możliwość wykupienia obiadu w danym dniu w trakcie przerwy obiadowej. Jednak pierwszeństwo odbioru posiłku mają uczniowie z wykupionymi obiadami abonamentowymi. Nie dajemy codziennej gwarancji dostępności poszczególnych dań, dlatego zachęcamy do wykupienia obiadów przynajmniej na 1 tydzień.